shabby bg

Wednesday, November 9, 2011

B-day party

...nimittäinkin Ranskalaisen kotiorjan synttärit olivat lauantaina. Mies lupasi kokata, suunniteli menun ja juomat, joten mikä nottei!

French Houseslave's b-day on last Saturday. He promised to cook, planned the menu and drinks so why not!?


Lapset askartelivat kortin ja olivat todella innoissaan synttäreistä, mutta itse illallisosuus alkoi vasta lasten nukahdettua, sillä ranskalaiseen tapaan se oli myöhäinen ja piiiiitkä! Mutta juhlinta aloitettiin erittäin suomalaiseen tapaan, saunalla nimittäin!

Kids made a card for him and they were soooo excited! But the dinner party started after they went to bed, because it was French style, late and long! We started it with very Finnish way though, sauna!


Niin helppoa ja NIIIIIN hyvää: suolavedessä keitettyjä purjoja vuohenjuuston, HYVÄN oliiviöljyn ja lime-pippurin kera.


Starter: Leeks boiled in salt water, goat cheese, GOOD olive oil and lime-pepper on top....OOOOOOH!
koitin joka välissä kysellä, jos voisimme myös jotenkin osallistua järjestelyihin, mutta ei....Ranskalainen Kotiorja tahtoi meidän vain nautiskelevan. Tein sentään pöytäkoristeen; ihan täydessä pimeydessä raastin kukkapenkeistä muistin varassa oksia, ja YESS, muutama laventeli osui käsiin. Ranskalainen Kotiorja on etelä-Ranskasta, joten osui kuin nyrkki silmään!

 My only contribution, the center piece, collected in complete darkness. French Houseslave is from Southern France, so last lavender flowers were perfect for him. 

Ensimmäien shamppanjapullo...
And the first bottle of Champagne...

Ja mikä moka; en huomannut kuvata itse pääruokaa.... Lisäkkeenä oli savustettua lohta (NAAAAM!) MUTTA itse pääruoka; tagliatelle, kesäkurpitsan ja porkkanoiden kera, lohta SHAMPPANJAKASTIKKEESSA....S E  O L I  H Y V Ä Ä!!!!


 THEN A BIG MISTAKE, I did not take photo of the actual main course, just the side main course (does that exist???). So the "side main course" or side dish, Iguess, was smoked salmon, BUT the main dish was tagliatelle with courgettes and carrots and salmon with CHAMPAGNE sauce. Which was to die for.....



 Ja juustot (jotka minä itse asiassa hommasin....)

Then cheese plate (WHICH I ACTUALLY ORGANISED, so I DID contribute!!!)


 Ja kolmas shamppanjapullo KAHDEN eri kakun kanssa...

And third bottle of champagne with TWO different dessert cakes...


We had a great evening!!

2 comments:

  1. NAM! Shampanjaa en olekaan koskaan kokeillut ruuanlaitossa, en ole raaskinut... ;) Varmaan hyvää, vesi herahti kielelle! :)

    ReplyDelete
  2. Kannattaaa!! Se oli ihana kastike!

    ReplyDelete